""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppsala Allmänna Konståkningsklubb

Tävlingstränare
 
Anki (huvudtränare)

 

Tränarutbildning: Svenska Konståkningsförbundets högsta utbildning 4B

 

Verksamhet: Tränare inom tävlingsverksamheten och har ett övergripande ansvar för verksamhetens pedagogiska innehåll samt ansvarar för administrationen.

 

Ansvarig för grupper: Gul, Ljusgul, Turkos

 

Konståkningsbakgrund: Jobbat med konståkning som tränare (tidigare även som domare) i ett 30-tal år. Har tränat åkare från C- upp till landslagsnivå i Uppsala och tidigare i Sollentuna. och Vallentuna. Ansvar även för NIU och LIU på Celsiusskolan. Har under åren 2010-2023 haft ca 20 elever på elitidrottsprogrammet. Har även en del andra idrottsutbildningar förutom SKF:s högsta instruktörsutbildning. Var nominerad till årets ungdomstränare 2016 på Idrottsgalan i Uppsala.

 

Gör utanför ishallen: Är utbildad leg sjukgymnast, men jobbar inte med det i dagsläget så när jag inte är i ishallen så försöker jag vara mycket i min stuga med min hund och med nära och kära.

 

Schemasignatur: AN

Tanja (huvudtränare)

 

Tränarutbildning: Svenska Konståkningsförbundets högsta utbildning 4B

 

Verksamhet: Tränare inom tävlingsverksamheten

 

Ansvarig för grupp: Grå

 

Konståkningsbakgrund: Mer info kommer

 

Gör utanför ishallen: Mer info kommer

 

Schemasignatur: TI

Lena

 

Tränarutbildning: Svenska Konståkningsförbundets högsta utbildning 4B

 

Verksamhet: Jobbar varannan helg i klubben i tävlingsverksamheten

 

Konståkningsbakgrund: Varit internationell elitåkare och har arbetar med konståkning i ett 20-tal år.

 

Gör utanför ishallen: När jag inte är i ishallen i Uppsala så bor jag i Örebro med min man och våra hundar.

 

Schemasignatur: LE

Cornelia

 

Tränarutbildning: Svenska Konståkningsförbundets utbildning 3B

 

Ansvarig för grupper: Rosa, Cerise och Skridskoskoleverksamheten 

 

Konståkningsbakgrund: Tidigare tävlat inom både singel, solodans och Synchro. Inom Synchro har jag meriter från JSM och internationellt. Konståkningstränare blev jag år 2008. Jag har varit verksam inom klubbar i Stockholm, Västerås samt Uppsala och haft åkare på alla nivåer.

 

Gör utanför ishallen: Arbetar som sjuksköterska på Akademiska barnsjukhuset med barn som har epilepsi. Lediga dagar hittar jag på aktiviteter med min man och vår son Malcolm.

 

Schemasignatur: CG

Erika

 

Tränarutbildning: Svenska Konståkningsförbundets utbildning 3B

 

Ansvarig för grupper: Konståkningsskolan, Ungdoms/Vuxengruppen, Cerise och Violett

 

Konståkningsbakgrund: Aktiv tävlingsåkare på A-nivå. Har varit tränare sedan 2011 och jobbar just nu framförallt med C- och B-åkare samt Konståkningsskolan.

 

Gör utanför ishallen: När jag inte är i ishallen arbetar jag med webbutveckling som utvecklare och projektledare. Jag tycker även om att umgås med min familj och mina vänner.

 

Schemasignatur: EJ

Hanna

 

Tränarutbildning: Svenska Konståkningsförbundets utbildning 1B

 

Ansvarig för grupp: Blå

 

Konståkningsbakgrund: Jag har själv tränat i klubben i 11 år, och tävlat i singel på B-nivå. År 2022 lade jag av med konståkningen och fokuserar numera helt på att vara tränare i klubben. Jag har jobbat med åkare på olika nivåer men jobbar numera främst inom tävlingsverksamheten.

 

Gör utanför ishallen: När jag inte är tränare så går jag i skolan på gymnasiet, gymmar eller umgås med vänner och familj.

 

Schemasignatur: HB

Hedda

 

Tränarutbildning: Svenska Konståkningsförbundets utbildning 3B

 

Ansvarig för grupper: Röd och Brun

 

Konståkningsbakgrund: Tävlat på A-nivå i singel och varit konståkningstränare inom alla våra verksamheter. Tränarintresset startade i tidig ålder, redan som 12 åring började jag hjälpa till i skridskoskolan. Jag jobbar just nu framförallt med åkare i B-grupperna.

 

Gör utanför ishallen: När jag inte är i ishallen så jobbar jag på en förskola i centrala Uppsala eller så umgås jag med familj, vänner och min hund.

 

Schemasignatur: HP

Matilda

 

Tränarutbildning: Svenska Konståkningsförbundets utbildning 1B

 

Ansvarig för grupp: Lila

 

Konståkningsbakgrund: Jag är fortfarande aktiv tävlingsåkare på A-nivå och har åkt i UAKK i 14 år. Jag började som hjälptränare för skridskoskolan, för att sedan jobba med K-grupper och idag jobbar jag inom tävlingsverksamheten.

 

Gör utanför ishallen: När jag inte jobbar eller tränar i ishallen så pluggar jag till civilingenjör i industriell ekonomi på Uppsala universitet eller umgås med vänner och familj.  

 

Schemasignatur: MS

 

Nadja

 

Tränarutbildning: Svenska Konståkningsförbundets utbildning 1A

 

Ansvarig för grupp: Svart

 

Konståkningsbakgrund: Jag har tränat i klubben i ca 10 år och är tävlingsåkare på A-nivå. Jag har varit tränare sedan 2019 och jobbar för det mesta med C-åkare.

 

Gör utanför ishallen: Utanför ishallen går jag andra året på Celsiusskolan och jag tycker om att umgås med familj och vänner. 

 

Schemasignatur: NZ

Sara

 

Tränarutbildning: Svenska Konståkningsförbundets utbildning 1B

 

Ansvarig för grupp: Orange

 

Konståkningsbakgrund: Jag har själv tränat i klubben men valde att lägga av våren 2020. Jag började jobba som hjälptränare för skridskoskolan när jag var 13 år och jobbar idag inom tävlingsverksamheten. 

 

Gör utanför ishallen: När jag inte är i ishallen så går jag på Celsiusskolan. Jag gillar att gymma och vara med familj och vänner. 

 

Schemasignatur: SS

Therese

 

Tränarutbildning: Svenska Konståkningsförbundets utbildning 2B

 

Ansvarig för grupper: Grön och Violett

 

Konståkningsbakgrund: Som aktiv åkare tävlade jag som A-åkare i singel samt i synchro. Jag har varit tränare i ett 20-tal år för åkare på olika nivåer, allt från skridskoskola till A-åkare.

 

Gör utanför ishallen: Jobbar med forskning inom arbetshälsa på Arbets- och miljömedicin. När tid finns försöker jag också träna en del själv, framförallt i form av löpning.

 

Schemasignatur: TH